Яйчени мъфини с тиквички е лесна, бърза и здравословна рецепта. Могат да бъдат наречени и мини омлетчета, защото единствено формата ги оприличава на мъфини.
Могат да се консумират топли, но са чудесни и студени като мезе за охладено бяло вино или бира през летните жеги. Могат да се консумират и с млечен сос с чесън
Небоходимите продукти са: 3 яйца, една голяма тиквичка, 100 грама сирене, половин връзка копър, половин кафена лъжичка черен пипер, 1 скилидка чесън, 1 супена лъжица олио.
От тези количества продукти излизат около 6-8 мъфина. Ако ви трябват повече, удвоете или утроете продуктите.
Измивате обелвате и настъргвате тиквичката, след което отделяте от нея излишната течност, като я изстискате с ръце. Разбивате яйцата, натрошавате сиренето, нарязвате чесъна и копъра на ситно.
В купа смесвате всички съставки и разбърквате добре. Във формички за мъфини, най-добре силиконови, разпределяте сместа в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути до леко златист апетитен цвят.