Яйчен пастет със сирене - вкусен и подходящ за Сирната седмица

Автор: Plovdiv Now 6384
Яйчен пастет със сирене - вкусен и подходящ за Сирната седмица

Предлагаме ви рецепта за много вкусен яйчен пастет, подходящ за седмицата, в края на която празнуваме Сирни заговезни, а след това започват Великденските пости.

Продукти:

8 яйца

200 г сирене

60 мл. олио

1 ч.л. горчица

1 щип. черен пипер

Приготвяне:

Една от тънкостите при приготвянето на това предястие е изборът на пресни яйца. 

Яйцата се сваряват, докато станат рохки. Това отнема 4 до 5 минути, след като водата заври. Яйцата се поставят в студена вода, защото ако се пуснат в гореща, има опасност да се пукнат от рязката промяна в температурата. След това се поставят в студена вода, за да се спре термичната обработка и за да се обелят по-лесно.

Сварените и обелени яйца (8 бр), заедно с натрошеното сирене (200 г), олиото (60 мл.), черният пипер (1 щип.), горчицата (1 ч.л.) и солта се разбиват в блендера и полученият пастет се разбърква. Mаже се върху препечени филийки или цели хлебчета е много вкусно предложение за закуска или следобедно похапване.

По желание всяка филийка може да се декорира с гриловани тиквички или друг свеж зеленчук. За по-здравословен краен резултат олиото може да се замести със зехтин, а сиренето - с извара.

1001recepti.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина