Ягодов чийзкейк - лек, вкусен, ароматен и пролетен

Автор: Plovdiv Now 7999
Ягодов чийзкейк - лек, вкусен, ароматен и пролетен

Ягодовият чийзкейк е най-свежият от всички варианти на чийзкейк. Много лек, много вкусен, много ароматен, той е една перфектна идея за пролетен десерт.

Необходимите продукти са:

70 грама краве масло,

120 грама обикновени бисквити,

500 грама крема сирене,

3 яйца,

2 супена лъжици нишесте,

3 ванилии,

2 чаени чаши нарязани ягоди,

1 чаена чаша захар, 

1 чаена чаша пюрирани ягоди.

2 супени лъжици лимонов сок,

половин чаена чаша вода.

Първата стъпка от рецептата за чийзкейк с ягоди е подготовката на блата. Смилате бисквитите, след което ги разбърквате с разтопеното краве масло до получаване на маслени трохи. На дъното на форма с падащи стени слагате хартия за печене, върху която разпределяте трохите.

Всички продукти за крема трябва да са на стайна температура. Разбивате крем сиренето с миксер, след което половината захар и отново разбивате за около 2-3 минути. Добавяте едно по едно яйцата, 2 ванилии и 1 супена лъжица от нишестето. Ягодите измивате, пюрирате и също добавяте към сместа. Изсипвате сместа върху блата и печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 90 минути.

След като чийзкейкът е изпечен, го оставяте да се охлади напълно. Заливката приготвяте, като в малка тенджера или касерола разбъркате втората половина от захарта с ванилията, 1 супена лъжица нишесте, лимоновия сок и водата. След като заври добавяте и нарязаните на парчета ягоди. Сместа трябва да поври на слаб огън около 3-4 минути, за да се сгъсти.

След като сместа се поохлади заливате с нея студения чийзкейк. Оставяте да се охлади напълно, може да приберете сладкиша за около час в хладилника. Преди сервиране украсявате с листа мента или маточина.

Източник: supichka.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина