Предлагаме ви рецепта за ягоди в шоколад - перфектно пролетно изкушение.
Продукти:
1 килограм пресни ягоди
2 чаши чипс от тъмен шоколад или нарязан на парчета
1/2 чаша нарязан бял шоколад за украса (по желание)
Начин на приготвяне:
1.Измийте и подсушете ягодите. Изплакнете ягодите под хладка течаща вода и внимателно ги изсушете. Ягодите трябва да са напълно сухи преди потапянето им в шоколада, така че ги оставете да изсъхнат на проветриво място.
2.Разтопете тъмния шоколад. Напълнете дъното на малка тенджера с няколко пръста вода и поставете на котлона на средно силен огън. В купичка, с ширина, която пасва на тенджерата поставете натуралния шоколад. Оставете шоколада да се разтопи на водна баня, като разбърквате от време на време, докато не останат повече бучки.
3.Подгответе работното си пространство. Поставете купата с разтопен шоколад пред себе си върху кърпа. Поставете сухите ягоди от лявата страна. Отрежете лист за печене и поставете върху голяма плоска чиния от дясно.
4.Потапянето на ягодите. Покривайте ягодите една по една с шоколад,. Завъртайте ги от всички страни, за да се покрият напълно в шоколад. Вдигнете ягодата и разклатете внимателно, за да премахнете излишния шоколад.
5.Поставете готовите ягоди върху листа за печене. Внимателно поставете готовите ягоди върху листа за печене. Повторете с потапяне на останалите ягоди.
6.Украсете готовите ягоди. Оставете ягодите настрана, докато шоколадовото покритие се втвърди. Можете да поставите ягодите в хладилника, за да ускорите процеса.Когато са готови, разтопете белия шоколад точно както тъмния. (Алтернатива за това малко количество шоколад е поставянето му в микровълнова фурна) Прехвърлете разтопения бял шоколад в шприц. Изстискайте внимателно малко количество от белия шоколад върху ягодите, като използвате големи, плавни движения върху целия лист за печене.
7. Оставете белия шоколад да изстине (или отново поставете листа за печене в хладилника за няколко минути), след което ягодите са готови за сервиране.