Втори месец прокуратурата и ДАНС разследват превозвачи и Община Пловдив

Автор: Благовест Андонов 6031
Втори месец прокуратурата и ДАНС разследват превозвачи и Община Пловдив

Втори месец продължава разследването на Окръжна прокуратура Пловдив за нередности в градския транспорт под тепетата.  В края на август от обвинението, съвместно с ДАНС и Икономическа полиция, нахлуха при превозвачите, както и в Организация и контрол на транспорта към Община Пловдив.  

След обиските и изземванията на документи, от прокуратурата съобщиха, че първоначалния срок на разследването ще е два месеца.

TrafficNews пусна запитване до пресцентъра на прокуратурата, докъде е стигнала проверката на публичния транспорт в Пловдив. Оттам отговориха, че все още очакват докладите на ДАНС и Икономическа полиция, като на базата на тях ще решат за последващи действия във връзка с разследването.

Акцията през лятото бе на Икономическа полиция под надзора на Окръжна прокуратура, като освен евентуални данъчни престъпления на превозвачите, се проверяваха и дейността на Община Пловдив. Документи и обиски бяха направени  6-те дружества, които извършват обществен превоз в Пловдив и Асеновград, като се разследват евентуално извършени данъчни престъпления.

Разследването, свързано с осъществяването на транспортните услуги  в Пловдив, е и за законността и контрола на отпуснатите субсидии от страна на общинската администрация. Проверка тече и в Община Асеновград.  

Също така Окръжна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство и за безстопанственост във връзка с изпълнение на договор за изграждане, внедряване и поддръжка на Системата за управление на градския транспорт, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Разследването е за възможни престъпления от длъжностни лица в периода 2015-2016 година, за това, че не са били положени достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното им имущество и за възложената им работа, във връзка с изпълнение на договор с „Индра”. Поради това са последвали - значителна повреда на имущество и значителни щети за Община Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина