Втори ден щети от силния вятър в Пловдив, дърво падна върху кола

Автор: Ива Модова 2033
Втори ден щети от силния вятър в Пловдив, дърво падна върху кола

Втори ден пожарната в Пловдив е накрак заради силния вятър и причинените от него щети. За последните 24 часа, огнеборците са реагирали на 10 повиквания за паднали клони, дървета, кабели.

Преди час на спешен телефон 112 е получен сигнал за изкоренено дърво, паднало върху кола. Инцидентът е станал на улица „Напредък” , пред Руския пазар. Колата е била спряна под дървото, като в един момент заради силните пориви на вятъра, се чул силен тътен и клонът се е стоварил върху колата, предаде trafficnews.bg.

Причинени са материални щети, за късмет няма пострадали.

От сутринта ОП „Паркове и градини” също се включиха в отработване на сигналите за паднали клони.

Вишка с работници бе позиционирана на бул. „България” , непосредствено преди кръговото на Панаира. Патрулка бе намясто за обезопасяване на района, докато служители на предприятието отстраняваше изсъхнали клони от високите дървета. Подобна бе ситуацията на улица „Петко Д. Петков”, до училище „Душо Хаджидеков”. От ОП „Паркове и градини” премахваха наклонило се дърво в близост до жилищната сграда.

Припомняме, че в понеделни огнеборците са оказали техническа помощ при 28 сигнала. 6 от тях са за паднали клони или дървета върху автомобили.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина