Втори ден на КПП-тата: Искат и декларациите, и служебни бележки

Автор: Plovdiv Now 7594
Втори ден на КПП-тата: Искат и декларациите, и служебни бележки

Втори ден на КПП-тата в Пловдив се вият опашки от желаещи да влязат или излязат от града под тепетата. Особено натоварен е трафикът сутрин и то в посока Пловдив. За разлика от вчера, днес работата на униформените е била подкрепена от още патрули на МВР, а колите се подреждат на две колони, за да не се струпват много превозни средства.

Самите проверки отнемат не повече от минута, разказват читатели. Но до медията ни постъпиха и сигнали от пътуващи, които са били възпрепятствани да стигнат до работните си места. По думите им на едно от КПП-тата са им искали декларация, както и служебна бележка. На другия пункт обаче, пловдивчани преминали без проблем. Трети пък разказаха, че има места, където само служебната бележка ти отваря вратата към областния център. 

"Достатъчен е един документ - служебна бележка, декларация или пропуск от работодател. За пореден път процедурата ще бъде разяснена на служителите, които са на КПП-тата" поясни директорът на ОД МВР ст. комисар Йордан Рогачев. 

Наш репортер провери каква е ситуацията по едни от най-натоварените входно–изходни артерии, а именно тези на Голямоконарско, Карловско и Пазарджишко шосе.

Около обяд опашките вече се бяха „стопили” до 10 коли в посока, като по Голямоконарско влизащите бяха не повече от 1-2 ма. Самият пункт пък бе преместен на отбивката за село Царацово. Първоначално КПП-то бе разположено на обръщалото пред Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника на бул. „Васил Априлов”.

Най-натоварен бе потокът от коли на Карловско шосе, където стриктно се проверяваха документите на водачите във всичките ленти за движение. Без проблеми е преминала работата в пиковите часове и на пункта на Пазарджишко шосе.

И на трите КПП-та е имало, макар и малко, случаи на върнати водачи, а причината е била липса на документи или неизрядни такива. И на трите локации се изискват предимно декларации, но по думите на униформените е по-добре хората да си набавят и декларации. Последните, подкрепени с декларации се изискват в комплект на КПП-то на Пазарджишко шосе.

Наши читатели разказаха, че през КПП-то на Пещерско шосе са успели да преминат единствено и само със служебни бележки.

Пред наш репортер проверяващите заявиха, че сутринта е минала без напрежение и ексцесии, чакащите са минавали бързо и без нерви.

Що се касае за самите униформени, спрямо тях са взети всички необходими средства за безопасност. Освен маски и ръкавици, полицаите са снабдени и със специални облекла, които са от резерва на министерството. 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина