Втора присъда за кмет от Калояновско - за непристойни действия и обида на полицаи

Автор: Plovdiv Now 31402
Втора присъда за кмет от Калояновско - за непристойни действия и обида на полицаи

Кметът на село Дълго поле, община Калояново, Тодор Танански за втори път бе осъден на пробация. Днес той сключи споразумение с прокуратурата по обвинението, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съпроводени със съпротива срещу орган на реда. 

На 29 август 2019-та година в хисарската полиция постъпил сигнал за висока музика в селото. Оказало се, че около 50 души са се събрали на шумно парти с диджей. Поводът бил щастлив - на един от мъжете в компанията му се било родило дете. На събитието присъствал и Танански, който бил солидно почерпен. 

Полицаите направили забележка на диджея, който спрял музиката. Бащата на новороденото обяснил, че той е организаторът на купона, а униформените го поканили при служебния си автомобил, за да му напишат акт. В този момент обаче ги заобиколили 10-тина мъже. Сред тях бил и Танански, който викал, псувал и обиждал служителите на реда. Заканил се, че лично ще се погрижи да бъдат освободени от длъжността си. След това грабнал личната карта на приятеля си от ръцете на един от тях и избягал. 

Случаят бил докладван в прокуратурата, а магистратите образували досъдебно производство. 

Днес Танански се изправи пред Районен съд - Пловдив, който одобри споразумението му с държавното обвинение. Той ще изтърпи 2-годишна пробация. 

Припомняме, че кметът на селото вече има влязла в сила присъда - миналата година той отново получи наказание "пробация" за нападение над футболен съдия през октомври 2018-та година. Той бил закопчан след футболен мач между отборите на Цалапица и Дълго поле. 

Напрежение ескалирало по време на срещата между двата отбора. Танански обвинил футболния съдия, че не свири правилно. След края на мача, в съблекалнята, кметът се вбесил и ударил съдията с пластмасова бутилка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина