Всички процедури за „Модър-Царевец” приключени, очаква се първа копка

Автор: Благовест Андонов 3302
Всички процедури за „Модър-Царевец” приключени, очаква се първа копка

Всички процедури за строителството на „Модър-Царевец” завършиха, а скоро се очаква първата копка на съоръжението. Това стана факт, след като Община Пловдив завърши и последната обществена поръчка –  за изготвяне на оценка за съответствие на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор за обект. Фирмата, която е спечелила обществената поръчка, е „План Инвест Пловдив” със сума от 52 708 лева без ДДС.

Голямата обществена поръчка за строителството бе спечелена от  „Драгиев и Ко”. Компанията на Цанко Драгиев спечели поръчката с цена от 9 581 000 лева без ДДС.  В момента от фирмата проектират съоръжението, като срокът е 40 дни. След като бъде входиран проектът се очаква да се направи и първата копка.

Очакванията са той да бъде построен най-много за три години. Основният проблем е липсата на финансиране. В Бюджета има осигурени около 1 млн. лева, а договорът ще бъде за 11,5 млн. лева с ДДС. Това означава, че са нужни над 10 млн. лева.  Най-вероятно проектът ще се финансира чрез заем. Община Пловдив подготвя четири проекта през Фонда на фондовете, които да осигурят нисколихвения кредит.

Освен тази поръчка, по пробива ще се изпълнят и дейности за над 2 млн. лева от ВиК, които ще извършват своят част през проекта за Южния обходен колектор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина