Всяка вечер Капана се пълни с просяци, които крадат и вилнеят по масите

Автор: Plovdiv Now 2945
Всяка вечер Капана се пълни с просяци, които крадат и вилнеят по масите

Всяка вечер едно от най-посещаваните места в Пловдив - Капана се пълни с обикалящи просяци, които ако не получат исканото подаяние започват да крадат и да вилнеят по масите на вечерящите хора. Доста от пловдивчаните, посещаващи вечер Капана, вече са ставали жертва на джебчиите, а някои от тях са били само свидетели на случващото се. Въпросните нарушители на обществения ред прибягват и до кражби на оставени по масите вещи- телефони, портфейли и др. Понякога се случва да бъркат и незабелязано в чантите на клиентите, а когато те станат от заведението, джебчиите нагло обират парите оставени за сметката като изпиват и изяждат останалата храна и напитки.

Гневен гражданин, който за пореден път е бил притеснен от обикалящите крадци, подаде до TrafficNews.  Той разказа пред медията, че въпросните нагли просяци не оставят хората да вечерят на спокойствие и това се случва най-често вечерта, защото могат да се възползват от навалицата по заведенията.

Днес за пореден път вечерта се разходихме с приятели по центъра и седнахме да хапнем на открито, докато още времето го позволява. И веднага една нагла просякиня дойде с чашката да мрънка "бате, дай някоя стотинка" и след като отказахме, поиска да си вземе от храната, която ядяхме. Въпросната ромка най-редовно обикаля необезпокоявана из целия център и проси, но да беше единствената! Из цялата главна има легнали такива, които те дебнат на всеки ъгъл. И това е особено вечер, не че през деня ги няма. Защо няма контролни органи по тъмно и защо винаги се намира кой да им даде? Така постоянно като им се дава, кога ще спрат да притесняват хората. Просто е нетърпимо!”Това разказа нашият читател.

Медията се свърза със зам.-кмета по  “Обществен ред и сигурност”- Йордан Ставрев, който каза, че по този казус до общината и до полицията не са постъпвали сигнали. Той съветва гражданите и собствениците на заведения да се обаждат на 112, когато има нарушаване на обществения ред или извършени престъпления, за да може съответните органи да извършат проверка и да вземат отношение и нарушителите да бъдат заловени.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина