Времето на летните ремонти настъпи. Какви са тенденциите в кухненското обзавеждане?

Автор: Plovdiv Now 6761
Времето на летните ремонти настъпи. Какви са тенденциите в кухненското обзавеждане?

Лятото е не само сезонът на отпуските и почивките на морето, но също и на ремонтите. Не са малко ентусиастите, които жертват отпуската и избират топлите дни, за да освежат жилището си. Определено не е лежерно прекарване на ваканцията, но пък за сметка на това, след като ремонтът приключи, ще бъдете щастливи и ще се радвате на новите и свежи кътчета в дома си.

Една от стаите във всяко жилище, която най-често се използва от  членовете на семейството и периодично има нужда от ремонт и подмяна на интериора, това е кухнята. В случай, че и вие сте решили да ремонтирате вашата, добра идея е да разгледате какви са актуалните тенденции в интериорния дизайн. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за модерните тенденции в кухненското обзавеждане през тази години. Вижте кои са те:

Чисто бялото кухненско обзавеждане излиза от мода

Дните на белите кухненски шкафове вече са преброени или поне така твърдят експертите, щом става дума за тенденциите през 2020 г. През следващите години изключително модерни ще бъдат кухненски шкафове в два или три различни цвята. Разбира се, не е необходимо те да бъдат ярки и прекалено забележими, защото рискувате бързо да нарушите баланса и хармонията в помещението. Вместо това може да заложите на комбинация от неутрални цветове, които винаги изглеждат добре.

Дървото намира специално място в кухнята

Ако следите модните тенденции или тези в интериора, по всяка вероятност сте забелязали все по-честото използване на естествени материали. Един от тях е именно дървото. То създава несравнимо усещане за уют, топлина и хармония, а още по-хубавото е, че може да намери широко приложение в кухненското обзавеждане. От шкафчета, през дървен плот, масите и столовете, а също и дървени греди на тавана, които са много модерни и създават още повече уют в кухнята. Ако сте решили да експериментирате, то непременно изберете елементи, които са направени от естествено дърво и гарантирано ще постигнете една модерна и устойчива във времето визия.

Мивката - не просто необходимост, а стилен акцент

Не мислете за мивката единствено като функционално място, от което всяка кухня има необходимост. Тя също може да бъде един стилен акцент в цялостното обзавеждане. За да постигнете това, изберете мивка, която има отлична визия. Чудесен избор са кухненски мивки от гранит или полимермрамор. Те имат страхотни визуални качества, а освен това са устойчиви и ще може да им се радвате години наред. За да допълните красотата на мивката, може да експериментирате и с по-нестандартен смесител и кранчета. Матовите смесители и кранчета в момента са изключително стилни и актуални и ще ви накарат да забравите за стандартните месингови такива.

Черният цвят - новия хит в интериора на кухнята

Кухненското обзавеждане в черен цвят става все по-популярно и е един от трендовете, на които интериорните дизайнери отдават специално внимание. Със сигурност за много хора, черното изглежда като твърде смел избор, но в правилната комбинация с други цветове и материали, може да получите една изключително естествена, класическа и елегантна визия. Този цвят идеално се комбинира с топлината на  дървото, като подчертава пространството и придава изключително луксозно усещане. Тук е важно да допълним, че тази тенденция е подходяща за стаи, които са осветени от много светлина през деня, за да не стане прекалено мрачно. Другата възможност е да добавите осветителни тела, които да компенсират липсата на естествена светлина.

Това са едни от модерните тенденции в обзавеждането на кухнята, от които може да почерпите вдъхновение, ако сте решили да правите ремонт или освежаване на дома през летните месеци.

 

 

Те са най-вече масивни, поглъщат шума на падащата вода и могат да Ви зарадват в изключително разнообразни цветове, за да добавите търсеното настроение в дома Ви.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина