Врати на автобус затиснаха майка с детска количка в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3249
Врати на автобус затиснаха майка с детска количка в Пловдив

Пловдивчанка с детска количка и детето й бяха затиснати от врата, качвайки се на автобус на градския транспорт в Пловдив. Съпругът на жената разказва, че това се е случило на 8 октомври малко след 20:10 часа, когато жена му, заедно с количка с бебе и малката им дъщеря са се качили на автобус по линия №21 от спирка в ЖР Тракия.

Докато се качват обаче, шофьорът на автобуса затваря задната врата, която затиска крака на майката, както и ръката на дъщеря им.

„Пътниците, които са пътували в автобуса са видели случилото се и са започнали да викат на шофьора, че ги е затиснал и още малко да тръгне с тях, защипвайки ги с вратата. Не само че шофьорът ги затиска с вратата, но и билет не им предоставя. Настоявам за проверка, която да установи шофьора, за да си понесе всички последствия”, споделя мъжът.

Той добавя, че това не е единичен случай с шофьора по линия №21.

„Дори при подаден предварителен сигнал с ръка щеше да ни отнесе и на пешеходна пътека, но този път съм категоричен, че няма да оставя нещата така”, разказа още мъжът.

Тrafficnews.bg разговаря с директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”, който заяви, че веднага след получаване на сигнала са назначили незабавна проверка по случая.

„Извършва се проверка, изискали сме и становище от превозвача. Такива случаи не са изключение, случвало се е и преди, дали от разсейване, дали от нещо друго, но когато се случи е наистина неприятно. Проверката тече в момента, ще видим каква е причината да се стигне дотам и ще предприемем необходимите мерки”, заяви Георги Стоилов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина