Връчват технологичните “Оскари“ в Пловдив на голям бизнес форум

Автор: Plovdiv Now 4794
Връчват технологичните “Оскари“ в Пловдив на голям бизнес форум

Пловдив ще е домакин на първия по рода си регионален форум за Югоизточна Европа, обединяващ компании от технологичния сектор и сектора на аутосрсинг бизнес услуги с висока добавена стойност – See Innovation, Technology аnd Sourcing Summit.

В рамките на събитието за четвърти път ще бъдат връчени и българските технологични Оскари – наградите за иновации, технологии и аутсорсинг за 2019 година. Интересът към наградите за иновации, технологии и аутсорсинг за 2019 година отбелязва 30% ръст в сравнение с миналогодишните кандидатури. 

В 16 категории ще бъдат отличени най-добрите компании, проекти и продукти, сред които софтуерна компания на годината, най-добър работодател в сектора на технологиите, старт-ъп компания на годината и др. Авторитетно жури от международни специалисти оценява кандидатурите,а победителите ще станат ясни по време на специалната гала вечерята.

Събитието ще се проведе на 17 май 2019 г. в хотел "Империал". Форумът ще започне сутринта с кратък брифинг на организаторите от Българската аутсорсинг асоциация (БАА) с председател г-н Ивайло Славов в партньорство с Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) с председател г-н Доброслав Димитров и Община Пловдив, представлявана от кметът на града Иван Тотев. 

Форумът ще събере над 300 гости, като в конференцията ще вземат участие над 30 български и международни лектори.

Специален гост на събитието ще е д-р Даниел Съскинд, който ще предизвика присъстващите с мотивационната си реч на тема „Бъдещето на професиите“. Преподавател в Оксфорд и бивш главен съветник на британското правителство, д-р Съскинд е съавтор и на бестселъра „The Future of the Professions“. В книгата той изследва влиянието на технологиите и особено на изкуствения интелект върху професиите и обществото като цяло. Участията му в TED Talk за бъдещето на работните процеси са гледани повече от 1.4 милиона пъти.

Футуристът Мартин Везовски и главен дизайнер на SAP е другият специален гост на събитието. Той ще представи своята визия как можем да начертаем, изградим и вдъхновим бъдещето, в което искаме да живеем. През 2017 г. Везовски е отличен в Топ 100 на иноваторите в Германия с титлата „Софтуерен визионер“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина