Внукът на цар Киро пред съда: Покайвам се и си взех поука. Искам да се грижа за семейството си

Автор: Ива Модова 3833
Внукът на цар Киро пред съда: Покайвам се и си взех поука. Искам да се грижа за семейството си

Внукът на Цар Киро Ангел Рашков изнесе сърцераздирателни последни думи пред съда, като помоли да бъде оставен на свобода, след като бе хванат да шофира в нетрезво състояние, както и с 350 таблетки "ксанакс".

Собственикът на най-мощната серийно произвеждана кола в света "Нисан" GT-R проплака пред съда, че е бил съкратен и има две деца, за които да се грижи.

"Много съжалявам. Покайвам се и си взех поука. Искам да се грижа за семейството си. Поради пандемията ме съкратиха. Бъдете снизходителен към мен. Работих във фирма за теникиджийство, като общ работник. Съжалявам", каза в последната си дума Рашков.

Съдебният състав обаче изобщо не се трогна и уважи искането на прокуратурата за постоянно задържане под стража. 

Рашков има множество криминални прояви и е лежал в затвора през 2012-2014 година. 

"Всички доказателства безспорно клонят към авторството на деянието. Самия Рашков е признал вината си. От справката за съдимост, той е съден - изтърпявал е около 2 години наказание в затвора. Това обаче не е изиграло роля за превъзпитание. Към момента се води спрямо него и друго разследване. Това ни навежда на мисълта, че може да извърши друго престъпление и да се укрие", заяви прокурорът по делото.

Той добави, че Рашков не живее на адреса по личната му карта, а на друг - в Тракия. На такова мнение е адвокат Василев, който определи като неоснователно искането на прокуратурата.

"Да, налице са доказателства за авторството на престъплението. Той е тестван, дава и кръв. Не съм съгласен обаче, че клиентът ми може да се укрие или да извърши друго престъпление. За тези предпоставки не са налице и не са доказани", заяви адвокат Василев. 

Той посочи, че Рашков има постоянен адрес, баща е на две деца - малолетни.

"Факт е присъдата му, да има и множество криминални прояви, но към този момент срещу него няма висящи дела и други регистрации. Рашков е признал вината си, бил е критичен към поведението си.Тази мярка е тежка за подобно престъпление", допълни защитникът на Ангел Рашков.

В крайна сметка Рашков остава в ареста. Според съда са налице две от основните предпоставки за взимане на най-тежката мярка, а именно обосновано предположение за авторство и реална опасност от извършване на друго престъпление.

„Рашков е лице с висока степен на обществата опасност. Той има три присъди зад гърба си“, считат магистратите.

Две за документна измама и една за подкуп. Лежал е в затвора и освободен през 2014 година. От тогава са му издадени 24 наказателни постановления и 10 фиша за нарушения.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина