Влюбени от Пловдив не можаха да се оженят заради коронавируса

Автор: Добринка Димова 4393
Влюбени от Пловдив не можаха да се оженят заради коронавируса

11 двойки от Пловдив не успяха да сключат граждански брак заради епидемията от коронавирус. От обявяването на извънредното положение всички ритуали в обредните домове в града са били отменени.

„Самите двойки ни се обадиха и пожелаха да отложим ритуалите за юли, август, септември и октомври. Дай Боже, дотогава всичко да се нормилизира”, съобщиха от ОП „Радостни обреди”. Зависи от заповедта на Община Пловдив как ще работят оттук-нататък в ситуацията на разрастващата се пандемия от COVID-19.

„Имаме записани дати за април, за които все още нямаме яснота дали ще бъдат извършени ритуалите”, обясниха от общинското предприятие.

Те признават, че ежедневно имат запитвания от бъдещи младоженци кога отново ще се извършват бракосъчетания и по какъв начин ще се случва това. На много места в страната сключването на граждански брак става само в присъствието на младоженци, кумове, длъжностно лице и един фотограф.

„Самите двойки обаче като че ли предпочитат да отложат датата, за да могат да споделят този ден със своите близки и приятели. Чакали са го цял живот и без гости просто празникът не е същият”, признават от ОП „Радостни обреди”.

Според тях няма как да се обмисля вариант с онлайн сватби, тъй като гражданският брак може да се окаже невалиден. Той трябва да бъде обявен от длъжностно лице, а младоженците да положат подписите си, с което да удостоверят, че встъпват по собствено желание в този съюз.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина