Владимир Чукич изследва “релефите на Съня“ с изложба в галерия “Дяков“

Автор: Plovdiv Now 11787
Владимир Чукич изследва “релефите на Съня“ с изложба в галерия “Дяков“

Изложба „Релефите на съня“ – живопис, графика, акварел на Владимир Чукич се открива в галерия „Дяков“ на 14 май 2019 /вторник/ в 18.00 ч.

Наполовина руснак, наполовина черногорец, Владимир Чукич е един от онези български художници, които никога не оставят публиката безразлична.
Роден в Хасково, започнал да следва „Графика“ в Търново и бързо-бързо напуснал, сигурен, че собствените търсения са по-интересни и му дават много повече…

“Личното му имение“ със семейния герб,/ разбира се,- негово творение/ в малко селце край Кърджали е мястото, от което започват пътуванията му по света: с изложбите , но и по музеи и галерии, за да се наслаждава на изкуството на оставилите следа в цивилизацията…
Владо Чукич е реализирал десетки самостоятелни изложби у нас и в чужбина, участвал е в пленери и представителни за българското изкуство общи експозиции в Италия, Холандия, Русия, САЩ, Франция, Сърбия, Турция, Германия, Полша, Словения.
Чукич е носител на редица престижни награди, сред които са спечеления конкурс на СБХ „Сите дез ар“ в Париж и годишната награда на галерия „Дяков“ за 2010.
Негова запазена територия са графичните техники и рисунката, които го правят любим на публиката и печелят респекта на колегите му. В последните десетина години представя и живописни работи, първите от които, са показани в галерия „Дяков“.
И тази година Владимир Чукич е подготвил една изящна колекция от специално създадени за тази експозиция творби- графика, акварел и живопис, които е нарекъл „Релефите на съня“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина