Предлагаме ви рецепта за вкусни пикантни печени картофки с пармезан. Ще си оближете пръстите!
Продукти:
2 големи сладки картофа 2½ супени лъжици царевично нишесте 2½ супени лъжици италиански магданоз, нарязан (може и обикновен) 2 супени лъжици пармезан, настърган 1½ ч.л. морска сол ¾ ч.л. пикантна подправка 3 супени лъжици зехтин
Приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Нарежете картофите на сравнително еднакви резени, за да се изпекат всички за едно и също време. Препоръчваме показания на снимката размер и форма (на пръчици). Не е никак лоша идея. Сложете в купа и ги покрийте с царевично нишесте Поръсете зехтин върху картофените пръчици. Добавете магданоза, пармезана, морската сол и пикантната подправка на прах.
Разбъркайте, докато пръчките се покрият добре със зехтин и подправки. Покрийте дъното на тавата за печене с хартия за печене и разположете намазаните картофи върху нея. Уверете се, че картофите не се докосват един друг докато се пекат. Така ще се изпекат по-равномерно. 7Пече се в продължение на 15 минути. Разместете картофките с помощта на шпатула и печете за още 7-10 минути, или докато са напълно готови.