Предлагаме ви лесна рецепта за вкусни картофи с пармезан, масло, чесън на прах и подправки. Те са подходящи както за семейството, така и за вечеря с близки приятели, защото няма човек, който да не обича добре приготвени картофки.
Необходими съставки:
4 по-малки картофа 6 супени лъжици масло 3 супени лъжици настърган пармезан чесън на прах на вкус сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Разтопете маслото, намажете правоъгълна огнеупорна чиния и разпределете равномерно на дъното. Подправете маслото с пармезан и чесън на прах.
Измийте добре картофите. Изсушете ги и ги нарежете наполовина. Поставете картофите върху разтопеното масло с кората нагоре.
Добавете сол и черен пипер на вкус. Поставете картофите във фурната и печете за около 40 до 45 минути или до готовност.
Оставете картофите да се охладят поне пет минути, преди да ги свалите от огъня. Ако се опитате да ги извадите горещи, хрупкава коричка ще се разпадне и ще остане на дъното на тигана.