“Вкусът на Пловдив“, ден последен: Вижте кулинарните изкушения на водещи пловдивски ресторанти и шеф готвачи

Автор: Plovdiv Now 8089
“Вкусът на Пловдив“, ден последен: Вижте кулинарните изкушения на водещи пловдивски ресторанти и шеф готвачи

Днес е последният ден от осмото издание на традиционния и любим за пловдивчани кулинарен фестивал, който носи името „Вкусът на Пловдив“. Шатрите са разположени от двете страни по ул. "Райко Даскалов" (Малката Главна) в Пловдив (от пл. Римски стадион в посока подлеза на аптека „Марица“).  

В четвъртия ден от фестивала до 23:00 часа, пловдивчани и гости на града имат възможност да се докоснат до кулинарните изкушения на водещи пловдивски ресторанти и шеф готвачи. Предлага се вкусна храна с голямо разнообразие от участници - елитни пловдивски ресторанти, производители на месни, млечни продукти,  българска национална кухня на жар, гръцки кулинарни изкушения и сладкиши. Част от „Вкусът на Пловдив“ е и Фермерският пазар „Пендара“, където може да намерите продукти за вашия дом, директно от фермата на производителите. Събитието се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия" - Пловдив, Фондация LocalFood.bg, Община Пловдив, БХРА, РЗК - Пловдив, клуб "Орфей Уелнес".

Вижте фотогалерията на пловдивския фотограф Димитра Лефтерова, чийто брат Георги Лефтеров е един от най-добрите майстор-пекари в страната. Майсторът има издадени няколко книги и освен приказния хляб, който създава в пекарните си, забавните „Двубои“, в които участва с шеф-готвачът Костадин Шанков пред студенти от УХТ, майстор- пекарят работи активно с деца в „Къщата на пекаря“ на ул.“Стръмна в Стария град“. „Който обича хляба е добър човек“, е мотото на Георги Лефтеров, заради което той не спира да създава вкусни хлябове всеки ден, от ранни зори до късна вечер.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина