ВКС потвърди присъдата на младия шофьор, убил Никола при катастрофа край Пловдив

Автор: Plovdiv Now 2679
ВКС потвърди присъдата на младия шофьор, убил Никола при катастрофа край Пловдив

Върховният касационен съд потвърди присъдата на младия шофьор, който през ноември 2021 година предизвика тежка катастрофа край Пловдив, при която загина 15-годишния Николам, предаде 24 часа.

Това стана, след като пловдивският апелативен съд измени присъдата, наложена на първа инстанция като от условна я превърна в ефективна. Така, 20-годишният вече Георги Генчев ще лежи в затвора 2 години и 4 месеца, като наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим.

 Делото в Апелативен съд – Пловдив беше образувано по внесена жалба от представителя на пострадалите – адвокат Пламен Бонев. Още след определянето на присъдата от Окръжен съд, юристът заяви, че ще обжалва и ще се бори до край за ефективно наказание.

Ужасяващата катастрофа стана преди повече от две години - на 12 ноември 2021. Във фаталния ден Георги Генчев и четиримата му приятели, сред които починалият тийнейджър Никола Николов и пострадалият Илия, тръгнали от Съединение към Пловдив, за да вечерят. На връщане, Георги, който имал книжка от 18 дни, предприел маневри на зиг-заг, като в последствие изгубил контрол над колата и се ударил в трактор, паркиран вляво от пътното платно. Автомобилът полетял във въздуха, завъртял се, като преди това се ударил и в сграда - лаборатория край пловдивското село Царацово. После се приземил в двора на имота по таван. Никола изпаднал от автомобила и се е ударил в бетонна стена. В резултат на това получил множество увреждания, а черепно - мозъчната травма довела до смъртта му. 

Решението на ВКС е окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина