Витанов: Лудият Витанов - в Сибир! Искаме си пълните болници!

Автор: Plovdiv Now 4408
Витанов: Лудият Витанов - в Сибир! Искаме си пълните болници!
Кратък анализ на пандемията и войната в Украйна към 26 май направи математикът проф. Николай Витанов. Ето какво написа той:
 
Днес - по накратичко. Пиша пак - който смята, че тази информация, която давам, не е полезна или е фалшива или че и той може да я каже, да не чете. Това е обективното положение на нещата съгласно методологията ми за анализ на сложни социални системи. Като не ви харесва, не го четете.
 
Сега по същество
Както винаги, първо пандемията, после войната.
 
Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.
Проверка на ситуацията с пандемията днес
1. Сценарият "Синьо лято" е стабилен - ден 11. Този сценарий е - караме си спокойно лято. Знаете - целта е да го държим стабилен 3 месеца (90 дни) за да няма проблеми през лятото.
2. Общата обстановка - Модифицирания Омикрон не успява да запали дифузното разпространение И така вече 56 дни.
 
Да видим с чисълца, каква е текущата обстановка.
2. Базовото репродуктивно число - днес е 0.86.
Под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива.
"Синьо лято" е непоклатим, обхватът на заразата продължава да се свива.
3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар.
 
Да видим няколко контролни чисълца за днес от индекса на дифузното разпространение
За страната - 0.08
София-град - 0.12
Пловдив - 0.08
Бургас - 0.05
Варна - 0.03
 
По южните граници
Благоевград - 0.08
Кърджали - 0.08
Смолян - 0.11
Хасково - 0.07
Ямбол - 0.08
 
Знаем си:
1. Критична стойност за запалване на дифузно разпространение - 1.00
2. Над 1.00 - дифузно разпространение
3. Под 1.00 - дифузната разпространение спира или съвсем го няма.
 
Днес, както се очакваше - никакви проблеми. Индексите са далеч под 1, няма дифузно разпространение. Планът на зловещия професор за блокиране на разпространениено на модифицирания Омикрон чрез спиране на дифузното разпространение работи. Вече 56 дни.
 
За сведение - индексите в още няколко области
Видин - 0.14
Враца - 0.08
Габрово - 0.08
Добрич - 0.03
Кюстендил - 0.12
 
Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден. Както виждате, проблеми няма. Индексите са дестина, че и повече пъти под критичната стойност. Гледаме по морето - Добрич и Варна - над 30 пъти под критичната стойност, Бургас - 20 пъти под критичната стойност. Синьото лято идва. Четете ли, четете ли, юрдечета. Ей така се прави.
 
Както се пее в песента - Луната продължава да спи. Ковид кризата е смазана. И днес вирусът не може да надигне глава. Е, нека да сме смазали поне една криза от всичките, дето са ни се струпаха на главата.
 
3. Проверка за препълненост на болниците. Има ли препълнени болници? Няма. Нещата са под контрол.
Върти ли си синджирчето здравната система по повод но Ковид - кризата. Вътри си го. И си подсвирква. И днес . Заетостта на леглата е десетки пъти под максималния капацитет. Десетки пъти и продължава да спада. Гоним 100 пъти под максималния капацитет. Четете ли рецензенти от Ганковото кафене? Ей така се бори Ковид-криза.
 
4. Проверка за тотален локдаун. Къде го тоталния локдаун?
Какво беше това тотален локдаун? Стягайте сезона по морето, лятото ще е спокойно. Сценарий "Синьо лято" е стабилен.
Реват рецензентите, че съм луд. Рецензенти мои - вчера в Германия имаше 47 000 нови случая. Модифицирания Омикрон си върлува. Тук броят на случаите на 100 000 човека е 10 пъти по-малък. Модифицираният Омикрон тук е смазан. Разбира се, само луд и зловещ професор като Витанов може да допринася за такива работи. Я да дойдат юнаците от кафенето. Веднага ще се върнем в нормалното състояние като в Германия. Да-а-а-а! Напред към нормалността. Какви са тия работи - 10 пъти по-ниска заболеваемост от Германия. Лудият Витанов - в Сибир! Искаме си пълните болници!
 
5. Проверка на смъртността. Знаете - целта беше броят на дните, в които починалите ще са едноцифрено число, да се увеличава. Ето, бройката на дните се увеличава и ще продължава да се увеличава.
Но бавно
 
6. Заключение от проверката - и днес, 56 дни след отпадането на извънредната епидемична обстановка, ситуацията е спокойна. "Синьото лято" е стабилно, здравната системсе справя с проблемите, целта - лятото да е спокойно, все повече се постига.
 
Дифузното разпространение е угасено, жалките опити на модифицираният Омикрон да го запали се провалят до един.
И още ще се провалят. Обхвата на заразата се свива. Прогноза - това ще продължи. Идва спокоен юни месец.
Шерлок Холмс го няма, а зловещият професор добива все повече практически опит и технологиите му за предсказване и контрол на сложни социални системи стават все по-добри.
 
Та ще страдате от "Синьо лято" и няма да имате никаква нормалност с много болни от Ковид и препълнени болници. Докато не дойдат многознайковците от Ганковото кафене да сменят полуделия зловещ Витанов, който разбира се, трябва да бъде пратен в Сибир.
 
7. Днес - картата за риска. Всичко е зелено без една област, но и там нещата се подобряват. Като стана дума за зелено.
КОЛКО ПЪТИ ЩЕ ОБЯСНАВЯМ, ЧЕ КАРТАТА, КОЯТО ПОКАЗАХ В НАЧАЛОТО НА АПРИЛ И КАЗАХ, ЧЕ ДО 20-ТИ АПРИЛ ВСИЧКО ЩЕ Е В ЗЕЛЕНО Е ЗА ДРУГА ВЕЛИЧИНА, А НЕ ЗА ТАЗИ, КОЯТО ВИ ПОКАЗВАТ НА КАРТАТА НА НАЦИОНАЛНИЯ ЦЕНТЪР ПО ЗАРАЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ? Колко пъти? Ама чак вчера всичко станало зелено, ама Витанов не познал. Сто пъти написах, че онази карта е за друга величина. Овце да бяха, щяха да схванат. Ха сега ревете, колко съм лош, рецензенти мои.
 
Сега за войната.
Ревем срещу Витанов. В Сибир да ходи. Пиша пак за стотен път - писъците срещу мен не ме интересуват. Отработвам си технологията за прогнози и контрол на сложни социални системи. Тази война е прекрасно поле за подобрения на тази технология. Затова ви пиша, че тук не се леят чувства, а се прави хладнокръвен анализ на обстановката.
 
1. Разбрахме се вече - войната ще е дълга и ще се развива бавно. Защо? Като следствие от принципана поробването на Хакен е стабилизиран сценарий на бавно изменение на обстановката. Затова. В началото на юни, като изтекат трите месеца от телевизионното интервю, в което казах, че войната ще продължи 3 месеца, докато почти всички други я приключваха за няколко дни) ще направя анализ на ситуацита в подробностите. Сега текущата обстановка.
 
2. Ежедневната проверка на офанзивите и контраофанзивите.
Руската офанзива. Основна цел към момента - Донбас, критерий за успех - превземане на Краматорск. Критерият не е изпълнен. Не се очаква голям котел, но се очакват малки котлета. Аз ви пиша за най-голямото котле:
Котле 1 - Северодонецк - Лисичанск - почти затворено.
 
Численост на украинската групировка там - 1 дивизия.
Чакват се тежки боеве, особено за Лисичанск.
 
Това са едни от най-боеспособните украински части. Загубата им ще е много неприятна за украинците. Ще ги загубят ли? Виж по-надолу.
 
Украинска контраофанзива. Цел - спиране на руската офанзива в Донбас. Критерий - превземане на Изюм. Критерият не е изпълнен. Котлета няма. Да поставим обаче още един критерий за успех на тази контраофанзива по отношение на Харковска област. Той е ясен - изтласкване на руската армия от територията на Украйна на територията на Русия. Нали така. Постигнато ли е това? Не.
Има едни селца, които украинската армия трябва да превземе, за да запишем успех за нея. Това са : Казачая Лопань, Цуповка, Терновая и Старица. Гледаме. Не се наблюдава напредък в тази контраофанзива. Целта - да се спре донбаското настъпление на руската армия не е постигната.
 
Контаофанзивата при Харков спря. Украинците трябвад а прехвърлят допълнителни части за да поддържат фронта.
Западните оръжейни системи държат украинската армия изправена на крака, но толкоз. Мащабна контраофанзива няма, което показва, че западната военна помощ е недостатъчна. Руснаците имат преимущество в Донбас.
 
Защо? Защото оперират свободно през Попасная и Изюм. Лиман е наполовина превзет. Превземат ли го, можете да отпишете украинската дивизия при Северодонецк и Лисичанск. Или ще трябва да бягат към Краматорск или ще ги котелират със съответните последствия.
 
Руснаците напредват на север от Горловка към Бахмут. Тежко укрепен град, който не се очаква да пасне бързо. Ще има тежки сражения там, защото това е което отваря пътя към Краматорск. На юг от Горловка украинците се държат. Авдеевка е силно укрепена, надолу към Гуляйполе фронтът също не мърда. За Авдеевка руснаците вероятно гласят Мариуполски сценарий.
Почвам да си мисля, че Дворников ще опита големия котел - да затвори Словянск и Краматорсккато като превземе линията Новодонецкое - Доброполие- Покровск. Трудно ще бъде, Численост трябва тук, а я няма. Но да видим. Ако успее, битката за Краматорската дъга ще свърши. Ако не успее, вероятно ще я кара натам по сценария на малките котлета.
 
3. Пропагандната война. Във воюващите страни ситуацията е стабилна - народите са все още добре хванати в клещите на пропагандата. Този сценарий не се очаква да се промени.
Забелязва се повишаване на нпарежението в Украйна след последните руски успехи. Това се и очаква. Трябва интензивна контрапропаганда, защото рухне ли представата, че западните оръжейни системи ще спечелят войната за Украйна, бързо ще почнат процеси на влошаване на калективното психическо състояние. Тогава тилът поже да предаде фронта с всичките последствия от тая работа.
 
При руснаците е по-спокойно откъм пропаганда. Войната не е на тяхна територия, напоследък има и успехи. Там психическото състояние на народа се държи в зоната на зададените параметри, поддържащи военните действия.
У нас - каквото си беше, това и си е стабилен е сценарий на провалена проукраинска пропаганда. Как да се оправи това - съвети от ОНЯ ЧОВЕК (цитат от ОНЯ ЧОВЕК, ден 12-ти, не е Бисмарк).
 
... Интелектуализмът е най-лошият враг на всяка пропаганда.....
 
Кратък коментар - това не се разбира напълно. Ето ви една практическа гледна точка към тази мисъл: като ще правиш пропаганда, не я нагъчквай с интелектуализъм. Пропагандата трябвада е ясна и разбираема. Сега ясно ли ви е защо у нас проукраинската пропаганда е в задънена улица. Като наизлязат едни интелектуалци и като почнат да бълват интелектуализъм, лошо да ти стане. На народа и без това му е лошо от цените, пък и гледа какви коли минават по улицата и съвсем не вярва.
 
Атракторът е набит в неподвижната точка на провал на проукраинската пропаганда и не мърда оттам.
Виждате - подпомагам проукраинските пропагандатори с интелектуално доказано работещи концепции. Та дано вдянат. Ще вдянат ли? Имаме си тест - атракторът трябва да бъде изкаран от басейна на привличане на антиукраинския скептицизъм. Ако да - вдянали са. Ако не - не са вдянали.
 
И накрая - Бисмарк, разбира се. Юрдечетата мразят Бисмарк. Кара ги да мислят. Четете и мислете, Бисмарк ще ви покаже как да гледате на тази война.
 
Ето днешния цитат от него
... Войната между Русия и Германия е величайша глупост. И затова непременно ще се случи....
Да се поразмислим. Че е бил прав Бисмарк, прав е бил.
Ние сменяме Германия с Украйна и получаваме
... Войната между Русия и Украйна е величайша глупост. И затова непременно ще се случи....
 
Защо така? Две теореми от Витанов
Теорема 1: За всяка глупост, която се измисля, вече чака глупак, който е готов да я направи
Теорема 2: Глупаците са повече от глупостите.
Ако бяха по-малко, нямаше да е валидна Теорема 1.
 
Кога почна горещата фаза на конфликта в Украйна? 2022? Не - в 2014?. Та там търсете какви глупости бяха направени и прилагайте Теоремите на Витанов.
 
Накрая: нали чухте какво каза Кисинджър в Давос. За по-младите дето не знаят - бай Хенри спря Виетнамската война. Което е огромно постижение, защото президент му беше Никсън, който беше всички друго, но не и гълъбчето на мира. Та Кисинджър знае какво говори. Мислете върху това.
 
Добре, стига за днес. Предстои да видим какво ще има да става. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля
May be an image of map and text that says
 
 
 
 
 
Споделяне
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина