Вино и гурме: Дегустации, игри, театър и рисуване превземат Стария град през втория ден на фестивала

Автор: Plovdiv Now 7168
Вино и гурме: Дегустации, игри, театър и рисуване превземат Стария град през втория ден на фестивала

Днес можете да посетите вторият ден от програмата на едно от най-приятните и харесвани от пловдивчани и гостите на града – фестивалът Дефиле „Вино и гурме“.

Традиционно то се провежда в Стария Пловдив, където топлите лъчи на слънцето, зеленината на дърветата, китните багри на цветните дворчета, загадъчната привлекателност на възрожденските къщи създават най-уютната обстановка за кулинарното изживяване. Отново водещи винопроизводители от региона ще представят своите уникални вина, а ресторантьори ще подберат най-подходящите ястия за тях, съобразени с отделните локации.

„В Дефиле „Вино и гурме“ участват  19 от най-добрите български винопроизводители и 8 шеф готвачи и гурме-специалисти, които ще откриете в следните локации: Резиденция „Тракарт“, къща „Бирдас“, ГХГ „Георги Божилов – Слона“, бар „Конюшните“, ГХГ „Иконна сбирка“, Регионален етнографски музей – Пловдив и резиденция „Тракийски стан“.

За улеснение на посетителите организаторите са създали интерактивна карта, както и брошури с информация за участниците и програмата.

Вижте програмата за днес:

13:00 Начало на дегустациите в Стария град

13:30 - 14:00 Лекция/ Презентация на тема съчетание на вино и храна, ГХГ Експозиция "Георги Божилов Слона"“

15:00 - 15:30  „Криворазбраната цивилизация“ - етюд на театър "Хенд", бар "Конюшните", вход свободен

16:00 - 16:30 "Вино и любов"-Игра/състезание за бързина, доверие и разбирателство между двойки, бар "Конюшните", вход свободен

17:00 Рисуване с вино, резиденция "Тракийски стан". Посещението на работилницата става с предварително записване. Цена за участие 20.00 лева За повече информация на тел. 0882933489

19:00  Край на дегустациите в Стария град

Търсете “кралете и кралиците на виното” в локациите на фестивала. Направете си снимка с тях и всички срички на „Вино и гурме“. Качете снимките в профила си във Фейсбук и се тагнете от събитието: Дефиле "Вино и гурме" в Пловдив 2020. Жребий ще определи един победител от успелите да съберат цялото име на фестивала. Организаторите са подготвили заслужена награда. През двата дни следете по калдъръма за ПОДВИЖЕН ФОТО КЪТ в който да запечатате Вашите винени емоции.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина