Виена Шьонбрун Оркестра с коледно турне у нас, идва и в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1444
Виена Шьонбрун Оркестра с коледно турне у нас, идва и в Пловдив

Автентичен виенски стил, великолепие и празничен дух очаква българската публика за едно музикално пътешествие през вековете с един от най-емблематичните оркестри на австрийската столица. Тази година имате изключителната възможност да направите незабравим подарък за вас и вашите близки с коледен концерт на „Виена Шьонбрун Оркестра“. През декември стартира тяхното празнично турне в България, което ще премине през градовете Пловдив, Варна, Шумен, Велико Търново, Русе, София. В традиционната коледна програма ще прозвучат вечните произведения на фамилията Щраус, поднесени от един от най-известните оркестри в света, изпълнени с майсторство и страст.

Романтиката на имперската австрийска столица ще завладее Пловдив на 10 декември 2024г. от 19.00 часа, в зала С.И.Л.А.

Защо не трябва да пропускате концертите на „Виена Шьонбрун Оркестра“?

Виена е световно призната като столица на класическата музика, а една от най-ярките ѝ съвременни музикални перли е дворцовият оркестър „Виена Шьонбрун Оркестра“.Сред инструментите на оркестъра е цигулка, изработена през 1697 г. от знаменития италиански майстор Карло Джузепе Тесторе.

Дворецът „Шьонбрун“ е сред най-емблематичните забележителности на Виена и ежегодно привлича над 3 милиона посетители. Там е и първото изпълнение на шестгодишния Волфганг Амадеус Моцарт пред императрица Мария Тереза. И днес дворецът продължава да бъде място за престижни музикални събития и концерти на „Виена Шьонбрун Оркестра“.

В състава на оркестъра участват музиканти от различни страни. Всички те или са израснали във Виена, или са получили там своето музикално образование. Сред тях блестят и българските таланти, като Таня Джарова-Салюстио – концертмайстор от 1999 г. ,флейтистите - Борис Липов и Венцислав Кандев, както и перкусионистът Светлозар Димитров, виолистката Пламена Иванова и пианистката Десислава Атанасова.

Виена, известна като музикалната столица на света, е родина на някои от най-великите композитори като Моцарт, Хайдн и Щраус. Музикантите от „Виена Шьонбрун Оркестра“ са наследници на тази богата музикална традиция и техните изпълнения притежават автентичния виенски стил, който е високо ценен по целия свят. Не пропускайте възможността да се насладите на магията на музиката, изпълнена от „Виена Шьонбрун Оркестра“

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина