Паднали клони, изкоренени дървета, съборено скеле на строеж и скъсан винил от фасада. Това са само част от получените сигнали до пловдивската пожарна за последните 24 часа. TrafficNews научи, че за последното денонощие, огнеборците са оказали техническа помощ при 28 сигнала. 6 от тях са за паднали клони или дървета върху автомобили

Само преди минути още едно дърво се е стоварило върху автомобил на ул. "Добродол", сигнализираха наши читатели. Както медията ни съобщи, клон падна върху такси в центъра на Пловдив на ул. „Ген. Данаил Николаев“ до ОУ "Д-р Петър Берон". По първоначална информация колата е била паркирана и в нея е нямало никой. Друг читател сигнализира за паднал клон и на бул. "Марица" след кръговото на Водната палата. Той се намира на пътното платно и затруднява движението по булеварда. Клон се откърши и на ул. "Охрид" в Кючука, сигнализира пловдивчанин във фейсбук. 

Заради разразилата се буря се въведе ограничение на движението на надлеза до бившия завод "Ален мак" в посока село Труд.

Причината за временната организация бе премахване на голямо винилно рекламно пано от фасадата на сградата, което се скъса от силния вятър.  

И днес сигналите за паднали клони и дървета не стихват. Пловдивчани уловиха с камерите си различни инциденти във всеки квартал на Пловдив. В Кършияка клон се стовари на тротоар на бул.”Дунав”. По думите на читателя ни, по време на инцидента е нямало хора. Подобна е била ситуацията на булевард „България”.

Клони паднаха и в централната част на Пловдив – на ул. „Марин Дринов” и ул. „Капитан Райчо”. Отново в района заради силния вятър е паднало скеле, както и ограда към строеж, намиращ се на ъгъла между улиците „Авксенти Велешки” и „Иван Вазов”.

Заради бурните ветрове в цялата страна над 80 са сигналите за нанесени щети. Това съобщи директорът на Пожарната главен комисар Александър Джартов. Най-много са повикванията в Южна и Източна България.

Най-сериозно положението е било в района на Пловдив.