Велосипедисти не спряха на Стоп, предизвикаха катастрофи в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3937
Велосипедисти не спряха на Стоп, предизвикаха катастрофи в Пловдив

Три инцидента на пътя са станали в Пловдив през последното денонощие.

64-годишен велосипедист е пострадал вчера в квартал Прослав. На кръстовището на улиците "Елена"  и "Западна" мъжът не е спазил пътен знак Стоп и се е ударил в лек автомобил Фолксваген. Зад волана на колата е била 42-годишна пловдивчанка с над 10 години опит като шофьор. Екип на спешна помощ е транспортирал пострадалия велосипедист за преглед в болнично заведение. Пробите за алкохол и на двамата участници в инцидента са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

18-годишен велосипедист пък е с контузия на главата след пътен инцидент на кръстовището на булевард "Александър Стамболийски" и улица "Околчица" в Кючука. Момчето, което е от село Брестовица, също не е спазило пътен знак Стоп и се е ударило в лек автомобил «Ситроен», управляван от 21-годишен пловдивчанин. Пострадалият е бил транспортиран в УМБАЛ «Св. Георги», където след преглед е освободен за домашно лечение. Тестовете за алкохол и на тези водачите са се оказали отрицателни. Проишествието е отработено по административен ред.  

59-годишен мъж е с травма на главата при катастрофа на булевард «Освобождение» в Тракия. 42-годишен водач на лек автомобил Пежо при ляв завой е отнел предимството на движещия се направо товарен автомобил Рено, чийто водач е пострадал. И двамата шофьори не са употребили алкохол.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина