Великденско пиле - много вкусно и бюджетно ястие

Автор: Plovdiv Now 5738
Великденско пиле - много вкусно и бюджетно ястие

На фона на непосилните цени на агнешкото по магазините в момента ви предлагаме рецепта за Великденско пиле - много вкусно и бюджетно ястие.

Продукти:

1 бр. пиле

30 г масло

100 г лук

100 г моркови

50 г целина

2-3 скилидки чесън

1 с.л. брашно

3 бр. жълтъци

200 мл бяло вино

200 г кисело мляко

1 бр. лимон

1/2 връзка магданоз

1/2 ч.л. червен пипер

сол

Приготвяне:

Пилето се нарязва на порции и се поставя в тенджера със сгорещена мазнина и малко вода и се задушава до порозовяване. Прибавят се ситно нарязаните лук, а след задушаването му - морковите и целината. Ястието се посолява, поръсва се с брашното и червения пипер, залива се с вода и се вари на слаб огън.

След омекване на месото сосът се прецежда, зеленчуците се пресоват и се връщат в него заедно с месото. Добавят се бялото вино и счуканият чесън и варенето продължава още 10 минути. Застройва се с разбитите с киселото мляко жълтъци и се поръсва при сервирането с лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.

receptite.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина