На фона на непосилните цени на агнешкото по магазините в момента ви предлагаме рецепта за Великденско пиле - много вкусно и бюджетно ястие.
Продукти:
1 бр. пиле
30 г масло
100 г лук
100 г моркови
50 г целина
2-3 скилидки чесън
1 с.л. брашно
3 бр. жълтъци
200 мл бяло вино
200 г кисело мляко
1 бр. лимон
1/2 връзка магданоз
1/2 ч.л. червен пипер
сол
Приготвяне:
Пилето се нарязва на порции и се поставя в тенджера със сгорещена мазнина и малко вода и се задушава до порозовяване. Прибавят се ситно нарязаните лук, а след задушаването му - морковите и целината. Ястието се посолява, поръсва се с брашното и червения пипер, залива се с вода и се вари на слаб огън.
След омекване на месото сосът се прецежда, зеленчуците се пресоват и се връщат в него заедно с месото. Добавят се бялото вино и счуканият чесън и варенето продължава още 10 минути. Застройва се с разбитите с киселото мляко жълтъци и се поръсва при сервирането с лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.