Великденски курабийки - много вкусни и хрупкави

Автор: Plovdiv Now 6650
Великденски курабийки - много вкусни и хрупкави

Предлагаме ви рецепта за великденски курабийки - много вкусни и хрупкави.

Продукти:

8 бр. яйца

500 г захар (2 ч.ч.)

500 г разтопена мас (2 ч.ч.)

30 г амонячна сода (3 пакетчета) + 3-4 с.л. кисело мляко

3-4 ванилии (по 0.2 г)

около 1.750 кг брашно - за меко тесто

щипка сол

За декорация:

зърна от кориандър по желание

кристална захар

2-3 бр. жълтъци

Приготвяне:

Яйцата се разбиват добре със захарта. Внимателно се добавя разтопената и леко охладена мас, като биенето продължава. Амонячната сода се разтваря в киселото мляко и когато шупне се добавя към сместа. Брашното се пресява 2 пъти и постепенно се добавя към тестото, заедно с ванилията. Омесва се меко тесто. Разделя се на 3 топки и се прибира в хладилник да отлежи около 30 минути.

Взема се първата топка и се разточва с точилка на кора с дебелина около 2-3 мм. С помощта на формички се изрязват зайчета, пиленца, агънца. Нареждат се в ненамазана тава. Отгоре се намазват с разбитите жълтъци с 1 с.л. вода и обилно се поръсват със захар. По желание се слагат зрънца от кориандър за очички. Пекат се в умерена фурна.

receptite.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина