Великденски добавки по 40 лв. ще получат 1,3 млн. пенсионери

Автор: Plovdiv Now 5256
Великденски добавки по 40 лв. ще получат 1,3 млн. пенсионери

Великденски бонус от 40 лв. ще получат малко над 1,3 милиона пенсионери за април. Решението на правителството обяви социалният министър Бисер Петков пред журналисти в Министерския съвет, съобщава dnes.bg.

Това са възрастните хора, които получават пенсии до линията на бедност. За тази година тя е 348 лв. Това означава, че всички пенсионери, на които за април сборът от пенсиите им заедно с добавките е до 348 лева включително, ще получат добавка от 40 лева. По разчети на НОИ това са 1 322 300 пенсионери, които заедно с пенсиите за април, ще получат и тази добавка.

За целта кабинетът отделя близо 52,9 млн. лв. от бюджета. Добавката е традиционна в последните години за Коледа и за Великден.

Парите са по бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година за изплащане на еднократни допълнителни суми към пенсиите за април

Бисер Петков изтъкна, че днешното решение на кабинета дава възможност на НОИ технологично да подготви и да изплати добавките с пенсиите за април, чието заплащане започва в началото на следващия месец.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина