Възстановяват днес движението на АМ „Тракия“ след тежката катастрофа, която стана в района на Стара Загора. Шофьорът на тира е пътувал от Амстердам за Истанбул, като е превозвал козметика. В момента превозното средство се изправя, товарът вече се е претоварил и се очаква да бъде репатриран и движението напълно да бъде възстановено

Както съобщихме, инцидентът стана около 17 часа с товарен автомобил с влекач, с прикачено към него полуремарке. Движил се от София към Бургас. На 160 км на АМ "Тракия" навлиза в насрещната лента, като е преминал през стоманената предпазна ограда.

Петима загинаха при инцидента, а шестима бяха ранени.

За инцидента разказва бащата на един от шофьорите – 19-годишно момиче, което е само с леки наранявания.

„Станало е за част от секундата, тя е успяла да набие спирачки. Учил съм я, за да пусна само да отиде до морето. Била е заедно с други деца“, каза бащата на момичето в ефира на БТВ.

Водачът на камиона е изпаднал от кабината си и първоначално не го откриваха, после се оказа, че е изхвърчал и е бил до една от пометените леки коли според представител на фирмата, на която е тира.

Петима от пострадалите вече са изписани.

„Шестима души бяха откарани при нас, като в момента всички са изписани, освен дете на 2.5 години. Детето остава на спонтанно дишане и е в критично състояние. При останалите случаи са пуснати за домашно лечение“, коментира проф. Йовчо Йовчев, директор на Университетската болница в Стара Загора.