Върховният съд даде зелена светлина за ремонта на официалния вход на Пловдив

Автор: Благовест Андонов 1862
Върховният съд даде зелена светлина за ремонта на официалния вход на Пловдив

Върховният административен съд  потвърди решението на КЗК, с което се отхвърля жалбата на Алианс билдинг груп" срещу обществената поръчка за вторият етап на реконструкцията на бул. „Голямоконарско шосе”, предаде trafficnews.bg.

След това решение от Община Пловдив могат да рестартират поръчката и да продължат към избор на изпълнител за втория етап.  Не е изключено и след отварянето на оферти и посочване на фирмата, която да извърши ремонта да има втора порция жалби в КЗК и ВАС.

Първата част от реконструкцията на входната артерия на града бе завършена на 15 септември, но следващия едва ли ще започне до края на годината. 

Реконструкцията и разширението на трасето ще струва з15,6 млн. лева без ДДС, като средствата са от държавния бюджет.  Така реконструкцията на вътрешноградската магистрала на Пловдив ще струва 30 млн. лева само в землищната граница на Общината.  

Участъкът в новата поръчка е около 900 метра.  Предвижда се реконструкция и разширение на шосето, както и изграждането на локални платна.

Дейностите включват разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и кръгово кръстовище. Също така ще се изгради нова канализационна мрежа, осветление,  както и озеленяване и напоителна система.

Максималният срок, който е даден от Община Пловдив е 550 дни за реализацията на всички дейности.

След като бъде завършен този участък, топката ще бъде в Община „Марица”. Те подготвят последният етап от шосето, който е 3 км и свързва Пловдив с АМ „Тракия” през пътен възел „Царацово”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина