Варено жито с мед, орехи и стафиди за трапезата на Бъдни вечер

Автор: Plovdiv Now 5909
Варено жито с мед, орехи и стафиди за трапезата на Бъдни вечер

Предлагаме ви рецепта за варено жито с мед, орехи и стафиди за трапезата на Бъдни вечер.

Продукти:

200 г грухана пшеница

100 г мед

50 г орехи

50 г стафиди

4 с.л. лимонова кора

100 г пудра захар

Приготвяне:

Житото (200 г) се залива с вода, която трябва да е десет сантиметра над него.

Вари се на умерен огън, докато се свари.

Тенджерата се захлупва плътно и се покрива с прегънат чаршаф или покривка за 4-6 часа.

Към житото се добавят медът (100 г), смлените орехи (50 г), настъргана лимонова кора (4 с.л.) и предварително накиснатите във вряла вода и отцедени стафиди (50 г).

Житото за Бъдни вечер се сервира в купички и се поръсва обилно с пудра захар (100 г).

1001recepti.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина