Вандали замериха с камъни влак на гара Пловдив, машинистът е ранен

Автор: Plovdiv Now 5459
Вандали замериха с камъни влак на гара Пловдив, машинистът е ранен

Още един машинист е ранен, след като вандали хвърлиха камъни по влак в движение. Посегателството е върху бързия влак № 8641 от София за Стара Загора. При преминаване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив,  малко преди 19:00 часа вчера, влакът е замерян с камъни, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива. 

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и полицията издирва извършителите.

БДЖ за пореден път алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака. Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.

Припомняме, че последния такъв случай беше на 18 септември тази година, когато вандали хвърлиха предмети по влакова композиция София-Бургас. Машинистът и помощникът му бяха ранени. Инцидентът стана в участъка между Белово и Септември. От последния вагон на влака от Стара Загора за София е хвърлен предмет срещу насрещно преминаващия по другия път бърз влак за Бургас. Счупено беше предното стъкло на движещия се локомотив.

От началото на годината до момента са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които вече има трима пострадали служители от локомотивния персонал. В участъка между гарите Тодор Каблешков и Пловдив регистрираните случаи вече са 4.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина