Вълнуваща и незабравима „Нощ на мюзикъла“ очаква пловдивчани на върха на Бунарджика

Автор: Plovdiv Now 1995
Вълнуваща и незабравима „Нощ на мюзикъла“ очаква пловдивчани на върха на Бунарджика

Мотото „НАСЛЕДСТВО“ като отправна точка обединява програмата на едно от най-знаковите музикални събития в Пловдив – OPERA OPEN 2021, което ще се проведе от 4 юни до 30 август на Античния театър и на хълма Бунарджика. Мултижанровата платформа с международно участие включва шестнайсет вълнуващи вечери с опера, балет, симфонична музика, мюзикъл и театър в четири основни програми: OPERA OPEN, OPERA OPEN Light, OPERA OPEN НА БИС и OPERA OPEN Онлайн.

С внимание към международната публика и почитателите на оперното изкуство в страната, които изпитват затруднения от ограниченията в туристическите пътувания, за първи път премиерните заглавия на OPERA OPEN ще могат да бъдат гледани чрез стрийминг от зрителите извън Пловдив - в България и по цял свят,  онлайн НА ЖИВО в платформата Eventim Streaming.

Участието в OPERA OPEN 2021 на над 20 артисти с международна кариера – солисти, диригенти, режисьори и художници, се осъществява благодарение на програма „НАСЛЕДСТВО“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Разнообразието и високото професионално ниво на селекцията на осмото издание на OPERA OPEN са постигнати благодарение на усилията на доц. Нина Найденова – Директор на Опера Пловдив, Диан Чобанов - Музикален директор,  Лучано Ди Мартино – Артистичен директор и Драгомир Йосифов – музикален драматург, които са начело на организационния комитет на фестивала.

Като част от програма OPERA OPEN Light, пловдивчани и гости на града ще станат свидетели на още едно вълнуващо музикално приключение на 8 юни от 21 часа на хълм Бунарджика, което носи заглавието „Нощ на мюзикъла“.  Диригент е Константин Добройков.

Спектакъл с най-доброто от мюзикълите, превърнали се в класики: "Котките", "Фантомът на операта', "Кабаре", "Чикаго", "Човекът от Ла Манча", "Брилянтин", "Вълшебникът от Оз", "Евита", "Цигулар на покрива" и др. със специалното участие на ЮЛИЯ ЙОРДАНОВА - КЕРАНА.

Режисьор ГЕОРГИ ДИНЕВ, художник Н. КОСТОВА-БОГДАНОВА, хореограф Боряна Сечанова, Петя Димова. Солисти: Юлия Йорданова–КЕРАНА, Август Методиев, Виктор Ибришимов, Светлана Иванова, Евгений Арабаджиев, Марк Фаулър, Вера Гиргинова, Лилия Илиева, Велин Михайлов. Участват Оркестър и Балет на Опера Пловдив.

Билети на касата на Операта на ул. Гладстон 15, лятна каса Opera Open на Главната улица, както и в цялата мрежа на Ивентим.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина