В слаб мач Ботев и Черно море поделиха по точка, Ботев игра без две от звездите си

Автор: Plovdiv Now 3783
В слаб мач Ботев и Черно море поделиха по точка, Ботев игра без две от звездите си

Ботев завърши 0:0 в домакинството си на Черно море в среща от 12-ия кръг в елита. Мачът не беше много интересен и не предложи много голови положения. 

Ботев игра без две от звездите си Тодор Неделев и Атанас Илиев, които дадоха положителни проби за коронавирус.

В 13-та минута Черно море можеше да открие резултата. След като Стефан Велев центрира, а Курьор игра с глава, но Аргилашки успя да отбие удара на играча на "моряците". В 33-та минута Черно море имаше нов шанс да отбележи. Иса центрира към Даниел Димов, който игра с глава, а топката срещна напречната греда. В 41-та минута удар на Маркиньос Педросо беше спасен от Дюлгеров.

Удар на Курьор беше избит в корнер от Аргилашки в началото на втората част. В 57-та минута опасен удар на Андраде беше спасен от Аргилашки. В 85-та минута Виктор Генев получи контузия и беше заменен принудително от Мите Цикарски.

Ботев е 12-ти с 11 точки, а Черно море е на осмото място с 14. 

Предстои пауза заради националните отбори, а следващият мач на Ботев ще бъде 21 ноември, когато пловдивчани гостуват на шампиона Лудогорец. 

Ботев: Георги Аргилашки, Джонатан, Виктор Генев (Мите Цикарски 85 мин.), Станислав Работов, Филип Филипов, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноза, Маркиньос Педросо, Димитър Тонев, Кристиан Добрев (Иван Василев 74 мин.), Салиф Сисе (Фабио Бурбано 81 мин.)

Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Влатко Дробаров, Даниел Димов, Цветомир Панов, Стефан Велев, Васил Панайотов, Илиан Илиев (Мехди Букаси 87 мин.), Родриго Енрике (Леандро Андраде 55 мин.), Матиас Курьор, Исмаил Иса (Велислав Василев 72 мин.)

Треньорът Георги Онов, който води днес Ботев срещу Черно море в отсъствието на Петър Пенчев даде своя коментар за двубоя.

"С оглед на развоя на мача сме доволни от точката. Като се има предвид, че бяхме и без Наско Илиев и Тодор Неделев. Идеята ни беше да държим топката и да не даваме на играчите на Черно море да играят с топката. През второто полувреме се изморихме. Липсваше ни последният пас. Постоянно имаме комуникация с Петър Пенчев. За съжаление така се случва, че в последния момент, трябваше да правим състава за мача. Целта в тези две седмици е да подобрим нещата физически и да се върнат контузените играчи. С две поредни победи може да се включиш в борбата за шестицата."

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина