В нов доклад СЗО препоръча кога децата да носят маски

Автор: Plovdiv Now 4539
В нов доклад СЗО препоръча кога децата да носят маски

Децата под 5-годишна възраст не трябва да носят маски. Тази препоръка на СЗО идва на фона на засилващите се мерки срещу пандемията и заповедите за задължително носене на предпазните средства на закрити и открити обществени места в някои държави.

В нов доклад СЗО препоръча кога децата да носят маски. Децата от 12-годишна възраст трябва да носят маска за лице при същите условия като възрастните в борбата срещу пандемията на коронавирус, се препоръчва в доклада на СЗО. Маската е силно желателна особено когато не е възможно да се спазва социална дистанция от поне 1 метър.

За деца на възраст между 6 и 11 години, решението дали да се носи маска или не, трябва да се основава на редица фактори, като скоростта, с която се разпространява вирусът на определено място. Препоръчва се носене в огнища на Ковид-19, при големи събития и т.н. Отчита се и способността на детето безопасно и правилно да използва маска. 

Деца на възраст под 5 години не трябва да носят маски, съгласно препоръката на СЗО. СЗО все още няма достатъчно доказателства, че предпазните шлемове са ефективни.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина