В името на пациентите: Пловдивските онколози обменят информация с колегите си от региона

Автор: Plovdiv Now 4515
В името на пациентите: Пловдивските онколози обменят информация с колегите си от региона

Специалистите от Комплексният онкологичен център в Пловдив ще наложат практиката за провеждане на срещи с лекари от други болници в региона, за да се постигне прецизна диагностика и правилна терапия на онкозаболяванията.

Ще се наблегне много на хистологичната диагностика, правилното определяне на стадиите на болестта, а оттам и най-доброто лечение за конкретния пациент. Когато болният е точно стадиран, клиницистите ще могат да направят най-правилния индивидуален план. Така лечението ще бъде в много случаи по-щадящо за пациента и не на последно място - ще се избегнат излишни разходи за лечения с химиотерапия.

Специалисти често се натъкват на дефецит от данни, непълно и неточно стадиране, което пречи да бъдат максимално полезви за по-нататъшните насоки за лечение. Това единно поведение на лекарите от различните болници не е решено на национално ниво. В тази връзка ръководството на Пловдивската онкология ще се постарае да реши проблема с партньорските болници, като проведе срещи, в които да бъдат обяснени последните изисквания, новостите на световно ниво и модерния стандарт на лечение.

Специалистите от КОЦ започват с групата на онкоурологичните заболявания – рак на простата, на пикочен мухур, тестиси, ще продължат с рак на гърдата и всички останалите диагнози.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина