В ареста остават трима от арестуваните за пране на пари, отвлякли и пребили Албена във Войводиново

Автор: Plovdiv Now 6161
В ареста остават трима от арестуваните за пране на пари, отвлякли и пребили Албена във Войводиново

Тримата арестувани за мега схемата за пране на пари, отвличане и пране на пари, остават окончателно в ареста. Това постанови Апелативен съд – Пловдив.  

Иван Високалийски, Росен Романенко и Иван Крийчев са обвинени в това, че са отвлекли и държали противозаконно Албена Борисова, в съучастие с останалите обвиняеми по делото. До деянието се стигнало, след като те установили, че нейният син Христо Петров е изтеглил пари от банковата сметка по време на работата им в  “Кепитъл консултинг” ЕООД. Заедно с останалите подсъдими по делото те решили да заминат за Пловдив, за да намерят Петров и да разберат къде държи парите. Късно вечерта на 9 септември пристигнали в село Войводиново, където живеела Албена, майката на Христо.

В показанията си тя разказала как десетина души я извели насила от дома й, качили я в кола „Ауди“ и й нанесли побой. През цялото време питали къде са парите и къде е Христо. Обвиняемите взели мобилният й телефон и след като щателно прегледали хронологията й се обадили на нейния син, за да му кажат, че в момента я пребиват. След това я освободили.

Апелативните магистрати прецениха, че правилно първоинстанционния  съд е приел, че по делото има достатъчно данни за обосновано предположение за съпричастност на тримата към деянията, в които са обвинени. Няма данни за опасност тримата да се укрият, но има реална опасност  да извършат престъпления, която се извежда от естеството и механизма на деянията, в които са обвинени.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина