Утре тръгва Синя зона! Хиляди пловдивчани са без нови талони, очакват ли ги глоби?

Автор: Благовест Андонов 5956
Утре тръгва Синя зона! Хиляди пловдивчани са без нови талони, очакват ли ги глоби?

Хиляди пловдивчани, които живеят на улици в обхвата на Синя зона в Пловдив нямат нови талони за паркиране пред домовете си. За това сигнализираха част от потърпевшите. Те обясниха, че талони за месец май нямат, тъй като ОП „Паркиране и репатриране”, откъдето се вадят пропуските, не са работили с граждани през последните два месеца.

„Институцията бе затворена, нямаше как да си издам месечен талон. От утре Синя зона тръгва, а аз няма как да докажа, че колата ми е тук по местодомуване и мога да бъда глобен”, обясни пловдивчанинът.

Шефът на ОП „Паркиране и репатриране” Ненко Калакунов обясни, че Общинският кризисен щаб е взел решение звеното, което отговаря за Синя зона да не работи с граждани по време на извънредното положение.

„При положение, че Синя зона не функционираше, нямаше нужда да се приемат граждани. Ще вземем решение до края на седмицата дали ще се изкарват нови талони или ще се удължават старите. Докато не бъде взето решение, няма да има нито един санкциониран. Моето мнение е, че те не трябва да бъдат удължени, а трябва да се изкарат нови. По мое мнение и служебните абонаменти не трябва да се удължават старите талони, а да се вадят нови. Виждах, че по време на извънредното положение, обектите, които не работиха, колите си бяха на местата. Така че те са го ползвали”, каза Калакунов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина