Уникален концерт с вход свободен на Римския стадион, участват артисти от цял свят

Автор: Plovdiv Now 1495
Уникален концерт с вход свободен на Римския стадион, участват артисти от цял свят

Любопитна и интересна сборна формация от артисти от Италия и различни части на света пристигат в България за "Видео фестивал живот" – 2019.  Едно от местата, които ще посетят е, разбира се, Европейската столица на културата за 2019 -  Пловдив.

Събитието в града под тепетата се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. То ще се състои на 12 юли от 19.00 часа на Римския стадион. ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!

В концерта ще вземат участие артисти от Италия, Украйна и Обединените арабски емирства и други,  а атрактивните водещи на концерта са от Норвегия, България и Латвия.

В продължение на три часа, пловдивчани и гостите на града ще имат възможност да се наслаждават и танцуват под ритмите на италианска и английска музика, изпълнена в разнообразни стилове -  фолк, поп музика, джаз, рап и други. Публиката ще чуе прекрасни авторски песни, изпълнени от самите създатели,  както и кавър версии на световни хитове.

Участниците във фестивала са победители в един от най-големите вокални конкурса на Италия Videofestival Live, който вече в продължение на 22 години открива все нови и нови таланти и им предоставя възможност да развиват дарбите си.  Част от изпълнителите са артисти от италианското музикално издателство и лейбела РА74мuzik international, които повече от 15 години се занимават с популяризирането на авторска музика по целият свят.

В концерта са включени и независими артисти, които ще бъдат представени от Euro indie Muzik Chat, които транслират музика в повече от 60 страни и 100 радио станции по целият свят.

Вълшебна инструментална музика ще изсвири световно известният италиански композитор Александро Порчело, носител на най-високата премия на Music Awards в Лос Анджелис. 

Най-малките участници в шоуто ще са 12- годишни братя-близнаци от Сицилия, които свирят на цигулки. Те ще изпълнят световно известни хитове в своя, собствена обработка.

Един от участниците във "Видео фестивал живот" ще изпълни авторски песни само в акомпанимент на китара, а  други от артистите долитат специално от Лесото и с голямо удоволствие за публика ще изпълнят свои авторски песни.

Ще видим и един изключително атрактивен дует от Италия – две красиви момичета с божествени гласове ще изпълнят както авторска музика, така и енергична италианска музика, романтични световни хитове и много други кавъри.

Като допълнение към всички участващи, гост на фестивал ще бъде и артиста Яков Смирнов от Украйна, който е един от участниците в Евровизия, представляващ Украйна в конкурса.  Гост на фестивала в Пловдив ще е и един от основателите и „баща“ на музикалното направление „Итало диско“, както и много други интересни артисти.

Водещи ще бъдат рок певицата и автор на песни Виктория Моро от Норвегия, заедно с основателя на благотворителната организация за деца и възрастни в Латвия Singer Soul  и  организатор на концерти - Агир Манас. 

Концертът ще е разделен на няколко части. 

Първа част: Приветствие към града и запознаване с участниците. Изпълнения на италиански и английски език с авторски песни. 

Втора част: Ще прозвучат песни със смесени стилове на английски и италиански език. 

Трета част: Презентация на „Итало Диско“, общуване с артистите, смесен стил музика, както и прекрасни лирически песни. 

Четвърта част: Весели песни със смешни стилове, а на финала два италиански хита, които ще бъдат изпълнение от всички участници на фестивала ЗАЕДНО. 

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина