Ултрамаратонецът Краси Георгиев бяга 1200 км по Коридор 8, днес е в Пловдив!

Автор: Plovdiv Now 5810
Ултрамаратонецът Краси Георгиев бяга 1200 км по Коридор 8, днес е в Пловдив!

Ултрамаратонецът Краси Георгиев пристига днес в 9 часа в Пловдив, който е част от маршрута на поредното му предизвикателство - 1200 километровото трасе на Коридор 8.

Той ще бъде посрещнат от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, председателя на Комисията по спорт в Общинския съвет Атанас Узунов, директора на общинската дирекция „Спорт и младежки дейности“ Петър Зехтински.

Краси тръгна от Варна на 8 май и ще тича от Черно до Адриатическо море, от Варна до Дурас, като по трасето ще премине през 20 града в трите държави. Краси ще преминава по около 100 км всеки ден, а финалът на този исторически ултрамаратон се очаква да бъде на 25 май. Паневропейския транспортен Коридор №8 свързва България, Северна Македония и Албания.

Всички желаещи бегачи могат да се включат по трасето и да тичат заедно с Краси, като напредъкът му по маршрута може да се следи в реално време. Мотото на това поредно предизвикателство на Краси Георгиев е "Свързаност и цели подобряването на връзките, общуването и инфраструктурата между трите балкански държави".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина