Темата за ваксина срещу коронавирус в световен мащаб не спира да се върти из информационното пространство. Самата ваксина е все още неизвестна, не са ясни нейните действия, последици и т.н. поне при фазата й на тестване. И докато различни страни по света се надпреварват кой да бъде първият откривател на ефикасна и надеждна ваксина, специална група хора са я открили преди векове.

Разбира се, тази ваксина няма нищо общо с медицината, или поне не в прекия смисъл. Но безспорно има много доказани положителни въздействия върху човешкия организъм. Особено сега, когато всеки се страхува от зараза, да не пипне някой вирус. А всъщност един сигурен убиец на ковид вируса може да бъде само на една ръка разстояние от нас, да бъде ароматен, с приятен цвят и вкус и вместо убийствена болка да предизвика истински душевен оргазъм.

Освен като алкохол, уискито се приема и като лекарство. Нагледно нещата изглеждат така: "Вирусът успява да навлезе в човешкото тяло от 3 до 6 часа. И ако в такива интервали пием по една малка глътка уиски се убиват всички вируси, навлезли през устата", разкри пред TrafficNews един от най-известните ценители на напитката Гаро Узунян. Като цяло малцовата напитка помага на човек да се чувства по-добре. 25-30 мл. на ден е умереното количество уиски, което е доказано и от Британската академия на науките.

Изследванията за въздействието на уискито върху организма са много и то все положителни - здрав сън, спокойствие, хармония. Отделно то се споделя с хора, което от своя страна предразполага към приятна компания. Установено е, че над 80% от хората, които обичат уиски и не злоупотребяват с алкохола имат по-малко проблеми с инсулта и инфаркта. А най-смелите проучвания показват, че редовната употреба на нормални количества уиски (25-30 мл.) помагат за паметта и по-рядко се проявява Алцхаймер.

Дали уискито наистина може да се смята за еликсир, който да се бори срещу вирусите, вижте в разказа на Гаро Узунян: