Удар в Столипиново! Разбиха нелегален цех за тютюн, арестуваха Мосю и негов работник

Автор: Plovdiv Now 3471
Удар в Столипиново! Разбиха нелегален цех за тютюн, арестуваха Мосю и негов работник

Нелегален цех за обработка на тютюн е разкрит от полицията в Столипиново. В следобедните часове на вчерашния ден служители на сектор "Криминална полиция" на Шесто РУ са извършили проверка на къща в ромската махала.

Последвали са претърсвания в имот на улица "Грамос" и други две помещения - гараж и изба, стопанисвани от 39-годишен криминално проявен мъж. Зад тайна замаскирана врата в част от избеното помещение е бил обособен цех за рязане на тютюн. От проверените адреси  са иззети машина за рязане на тютюн, електорнна везна, 14 бали с тютюневи листа, както и нарязана листна маса, съхранявана в кашони.

Иззетото количество възлиза на над 650 кг.  Като съпричастни към иззетите вещи са задържани били двама мъже - 39-годишният собственик на цеха с прякор Мосю и 34-годишен работник в помещението. И двамата са добре познати на полицията с криминалните си прояви- единият за извършени престъпления с незаконна търговия на безакцизни стоки, а другият – по линия наркотици. Работата по документиране на случая продължава под надзора на Районна прокуратура.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина