Удължиха срока на валидност на изтичащи лични документи

Автор: Plovdiv Now 5473
Удължиха срока на валидност на изтичащи лични документи

Народното събрание реши да бъде удължен срокът на валидност на изтичащи документи за самоличност и шофьорски книжки. Парламентът прие на второ четене промени в Закона за мерките по време на извънредното положение. Те влизат в сила със задна дата - от 31 октомври 2020, съобщават от пресцентъра на НС.

Срокът на валидност на личните карти и паспорти, който изтича в периода от 13 март 2020 г. до 31 януари 2021 г., се удължава с шест месеца, предвиждат промените. Досега това се отнасяше само за личните карти, които изтичат до 31 октомври тази година.

За срока на удължаването, личните карти и паспорти са валидни идентификационни документи за самоличност в Република България, а в чужбина в условията на реципрочност. По искане на лицето нова лична карта и паспорт могат да се издават и преди изтичането на удължения срок.

Срокът на валидност на свидетелствата за управление на моторно превозно средство, който изтича в периода от 13 март 2020 г. до 31 декември 2020 г., се удължава със седем месеца от датата на изтичане на срока за съответното свидетелство.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина