Удължават грипната ваканцията на учениците от Община „Родопи”

Автор: Plovdiv Now 21149
Удължават грипната ваканцията на учениците от Община „Родопи”
Учениците от Община „Родопи” са в грипна ваканция до 5 февруари. Заповедта е на Регионалната здравна инспекция и е във връзка със зачестилите уведомителни писма от кметове на общини и директори на учебни заведенията в Пловдивска област за увеличаващия се брой отсъстващи ученици поради заболяване от грип и остри респираторни заболявания.
 
Предписанието на РЗИ е изпратено до Регионалното управление по образование в Пловдив, което трябва да създаде организация за преустановяване на учебните занятия от утре. Всички ученици са в грипна ваканция до 4 февруари включително и ще са на училище на 6 февруари, когато започва вторият срок.
 
5 февруари е определен за междусрочната ваканция. Припомняме, че първоначално със заповед на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов беше обявено, че гpипнaта вaĸaнция щe пpoдължи три дни – от 29 до 31 януари. Противоепидемичните мерки се предприемат във връзка с усложнената епидемична обстановка и повишения брой заболели от остри респираторни заболявания .
 
Детските ясли и градини ще останат отворени, но филтърът ще бъде много строг и всяко дете с леки симптоми ще бъде връщано вкъщи.
 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина