Удължават дистанционното обучение в Пловдив, включват и 6 и 7 клас.

Автор: Plovdiv Now 8091
Удължават дистанционното обучение в Пловдив, включват и 6 и 7 клас.
Всички ученици от 6 до 12 клас в Пловдив да преминат на дистанционно обучение от 11 до 22 ноември, беше взето решение на заседание на Областния щаб днес.
 
Това касае само учениците на територията на община Пловдив. В останалите 17 общини в областта.
 
След изтичането на този срок, след 22-ри ноември, включително, училищата ще имат изготвени графици за физическо присъствие. Това решение е взето единодушно и се базира на анализи на РЗИ и на РУО, съобразено е със становището на медицинските специалисти.
 
"Надявам се, че това няма да се приеме като саможертва, защото в този момент трябва да сме съпричастни и да вземаме правилни решения. На първо място трябва да помислим за здравето на всички в образователната система. решението е подкрепено и от Общината. Спокойна съм, защото и през миналата година по време на пандемия ние доказахме, че се справяме много добре. Защо от 6 клас? Знаем какво представлява и каква е важността на обучението на децата от начален етап. Добавяме и учениците от 5 клас, които са на крехка възраст и те трябва да се обучават в домовете си с възрастни хора", обясни Областният управител Дани Каназирева.
 
"Оттук нататък нека всички директори да поемат управленската си отговорност и да преценят дали се налага и поради какви причини може да се мине на онлайн обучение и на децата от 5 клас. Тази възможност ще даде възможност на големите училища да имат по-голямо пространство за обучение", добави Каназирева.
 
Това проследяване ще продължи през целия период и после плавно ще се премине към физическо обучение. Всички на 23 ноември по преценка на ситуацията ще получат указания как да се върнат в училищата. Това касае 56 училища на територията на община Пловдив.
 
Директорите на училищата в останалите общини в област Пловдив могат да вземат решения за формата на училищно обучение според решението на министъра от 24 октомври.
 
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина