Ученици мерят умения как се действа при пожари и извънредни ситуации

Автор: Plovdiv Now 3576
Ученици мерят умения как се действа при пожари и извънредни ситуации

Центърът за обучение за защита при бедствия става арена днес на Областно ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”- Пловдив 2019. Ще се състезават 13 отбора в два отделни кръга.

Първият кръг включва проверка на теоретичните знания на учениците чрез решаване на тест. Във втория отборите  участват в състезателни игри в четири учебни центъра: „Защита при бедствия”, „Защита при промишлени аварии”, „ Пожарна безопасност”, „ Оказване на първа помощ”, в които се демонстрират практически умения, сръчност, съобразителност и бързина.

В практическите етапи отборите изпълняват задачите за време, което се натрупва до последното изпитание. Децата трябва да покажат уменията си при поставяне на противогаз, както и правилни действия за защита при бедствия и промишлени аварии, оказване на първа помощ по зададена ситуация и работа с кофпомпа.

Жури ще оценява уменията на отборите, като всички ще получат грамоти за участие, а класиралите се на първите три места – купи, медали и материални награди. Победителите ще представят област Пловдив на Националния етап на състезанието.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина