Цветни настроения превземат Балабанова къща

Автор: Plovdiv Now 4296
Цветни настроения превземат Балабанова къща

Балабановата къща става домакин на 11 декември от 18,00 часа на откриването на самостоятелната изложба на Тони Пранджева  със заглавие „Цветни настроения”.

Авторката е подготвила специално за настоящите празници цикъл от художествена керамика. В духа на Коледа е и самият материал - глината, съпътствала човечеството в цялото му развитие - от примитивните фигури на животни и хора, през съдовете и предметите, използвани в бита, до великите шедьоври на изкуството.

Предстоящите семейни празници носят пулсациите на уют, топлина, а керамичните творби на Пранджева не само напомнят за връзката ни със земята, но и дават стимул за завръщане към дома, към вътрешния ни център, от който да полетим към широтата на своите възприятия.

Ценителите ще се насладят на 15 произведения - керамични пана, уникални огледала и маса. Творбите й са пълни с багри и позитивни енергии, със слънчеви искри и хоризонти, които гостоприемно подканят зрителя към пътешествие в цветните настроения на един даровит творец.

„Всеки мой творчески порив започва с най-съкровеното и съществено за човека чувство - любовта. Тя ни дава полет и стимул за градеж, за доброта и човечност. Да творя с любов е „подправката” в моите произведения ” – споделя Тони Пранджева.

Тони Пранджева живее и твори в Пловдив. Завършва Националното училище по приложни изкуства в Троян, а след това – Колеж по дизайн в София. Член е на Регионална занаятчийска камара – Пловдив. Участвала е в редица колективни изложби, а настоящата експозиция е втората ѝ самостоятелна.

Експозицията ще продължи до 31.01. 2020 г.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина