Три нови случая на вирусен хепатит само за седмица в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6607
Три нови случая на вирусен хепатит само за седмица в Пловдив

Три нови случая на вирусен хепатит само за седмица са констатирани в Пловдив. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. От 7 до 13 февруари в болница са приети двама пловдивчани и един от областта с вируса.  

От Националния център за обществено здраве и анализи пък съобщиха, че за месец януари в Пловдивска област са регистрирани 15 случая на вирусен хепатит. 7 от болните са били с хепатит тип А, по 1 с хепатит В и C, 2-ма с вирусен хепатит тип Е и 4 с вирусен хепатит от неопределен тип.

Припомняме, че заради жълтеница пловдивският арест бе поставен под карантина. Оказва се, че сред задържаните върлува заразата и това е наложило крайните мерки. 

Вирусният хепатит тип А е остро инфекциозно заболяване, което се характеризира с увреждане на черния дроб, поява на жълтеница и склонност към епидемично разпространение предимно през есенно-зимния сезон.

В същото време от РЗИ съобщават, че се наблюдава спад при чревните вируси. Болните от шарка също са намалели през последния отчетен период. Регистрирани са 31 случая на варицела и 3 на скарлатина. В сравнение на предишната седмица те са били съответно 33 пациента с варицела и 7 със скарлатина.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина