Три колоритни дами с чаша вино в ръка ви чакат “На раздумка в Тракийски стан“

Автор: Plovdiv Now 6587
Три колоритни дами с чаша вино в ръка ви чакат “На раздумка в Тракийски стан“

Зад дувара на къщата на д-р Михаил Владо , в големия двор на резиденция „Тракийски стан” в Стария град, три колоритни дами - Виделина Гандева, Снежана Павлова и Денислава Станева ще влязат в ролята на представителки на етносите на Пловдив от "едно време" и сладко и весело ще си хортуват. Било ли е така или не е било, чини ни се като да е било...Ще видите какво се случва зад високите стени на къщата в "На раздумка в Тракийски стан" събота, 14 ноември 2020 г. от 15:00 ч. Жанрът, участниците определят като "клюкомедия".

Разказът „Приятелки” на Чудомир е в основата на тяхната раздумка. Неподправен смях, автентичен пловдивски говор и български песни са част от веселбата. Музикалните изпълнения в спектакъла ще са на пловдивското сопрано Денислава Станева.  Превод на либрето на английски език: Снежана Павлова. Акомпаниментът на пиано е на Ралица Ботева. Сценарий и режисура - Виделина Гандева.

Музикалната клюкомедия вече имаше своя премиера, но сега тя ще бъде част от програмата на Дефиле на младото вино.

Къщата на д-р Владо и неговата стопанка ви канят да поклюкарствате заедно с колоритните й гостенки. Те са забавни, гласовити и кокетни, гледат на всичко позитивно и ... обичат да си попийват. С песни от български композитори и авторски текстове в шеговита стихотворна форма, със сигурност ще се откъснете от обичайното ежедневие и ще се върнете към Възрожденския живот на нашите съграждани от различните етноси. Духът е приповдигнат, темите са вечни и запомнящи се.

Чашка червено вино получава всеки, закупил билет за музикалната клюкарница.

Хайде на винце и сладки приказки! Вход 15 лв.

Предвид усложнената обстановка в страната с разпространение на COVID-19, на събитието ще се допускат посетители само с маска, която закрива устата и носа. Организаторите молят при влизане в двора да се дезинфекцирате, да спазвате дистанция и да се настанявате на установените за това места. Посетители ще бъдат допускани до запълване на капацитета на двора (30%). Бъдете отговорни за здравето си това на Вашите близки!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина