Три дни забавления в Пловдив през октомври за Деня на Земята

Автор: Plovdiv Now 10393
Три дни забавления в Пловдив през октомври за Деня на Земята

Регионалният природонаучен музей – Пловдив кани на тридневен фестивал за младежко творчество под мотото „Млада синя Земя“.

Събитието традиционно се провежда на 22 април (Деня на Земята), но поради пандемията от COVID-19 тази година датите се наложи да бъдат променени. Празникът ще се проведе в три дни от 09.10 до 11.10.2020 в сградата на музея и в парк „Дондукова градина“.

В първия ден от фестивала, 09 октомври (петък), ще се състои конкурсната програма, която включва изложба на рисунки в категория Изобразително изкуство на тема „Водата е живот“, изложба на снимки в категория Фотография, вокални и инструментални изпълнения в категория Музика и представяне на иновативни проекти, с вързани с науките за Земята, в категория Млад изобретател. Програмата ще бъде от 11:00 до 16:00, като в 16:00 ще се проведе официалното награждаване на печелившите участници във всички категории. Заявки за участие приемаме на: https://forms.gle/ADiXRTD2VX1rruLk8 както и по всички останали комуникационни канали на музея.

В почивните дни – 10 и 11 октомври (събота и неделя), от 11:00 до 15:00, са предвидени творчески и образователни занимания за деца на открито в парк „Дондукова градина“. Благодарение на екипа на музея и на партньорите ни от СНЦ „Зелени Балкани“, РИОСВ-Пловдив, Клуб „АГАРТА“, ферма „Място за ангели“ и Фондация „По-диви Родопи“ тази година ще имаме богата и интересна програма. И в двата дни посетителите ще могат да разгледат изложбата на Фондация „По-диви Родопи“ за биоразнообразието на Източни Родопи и ще могат да напишат своето обещание към Земята на платно, на което ще бъде нарисувано красиво дърво – „Дърво на обещанията“. Ще бъде организирана и специална игра игра „Пазим водата“ с награди, в която участниците ще трябва да пренасят съдове с вода през трасе с препятствия.

Програмата на дейностите в парк „Донкукова градина“ ще бъде:

Събота - 10 октомври от 11:00 до 15:00:

  • Пункт „Бозайници“ – кратка лекция за разпознаване и ателие за рисуване на стъпки на хищни бозайници - вълк, рис, мечка и др.
  • Пункт „Да ги опазим“ – интерактивни образователни игри за видове, някога достигнали до ръба на изчезване от природата ни (СНЦ „Зелени Балкани“)
  • Пункт „Насекомите са важни за всички“ – ателие за изработване на насекоми от хартия, игра за пеперудите „Открий ме в джунглата“
  • Пункт „Млад художник“ – ателие за рисуване на тема „Застрашени водиве животни“

Неделя – 11 октомври от 11:00 до 15:00:

  • Пункт „Усещане за цветя“ и „Животът на пчелите“ – работилница за засаждане на цветя, демонстрация за живота на пчелите (РИОСВ-Пловдив и ферма „Място за ангели“)
  • Пункт „Ориентиране и планинска безопастност“ – лекция за планинска безопастност, игра за ориентиране с награди (Клуб „Агарта“)
  • Пункт „Игрите на нашите родители“ – скачане с ластик, дама с тебешири, скачане на въже, въртене на обръч, игра с топка
  • Пункт „По-чиста Земя“ – образователна игра за рециклирането, ателие за изработване на сувенири от отпадъци.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина